DAN KROMPIRA RAĐEVINE – Krupanj, 12-13. oktobar 2007. godine

Manifestaciji "Dan krompira Rađevine" u organizaciji Turističke organizacije Krupanj i Odeljenja za poljoprivredu opštine Krupanj, koja je posvećena jednoj od glavnih gajenih kultura u ovom kraju, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

 Smešten među planinama, sa klimom koju odlikuje dosta padavina relativno pravilnog rasporeda u letnjim mesecima, ovaj lokalitet je pogodan za uspešno gajenje krompira.

Na platou ispred opštine, okupljeni proizvođači su prikazali krompir proizveden na njihovim parcelama, a održano je i takmičenje za najveću krtolu. Usledila su stručna predavanja prof. dr. Zorana Broćića i dr. Miroslava Ivanovića na temu "Savremene tehnologije u gajenju i zaštiti krompira".

Na skupu su se čula mišljenja da, uprkos povoljnim agroekološkom uslovima za gajenje ovog useva, ima dosta prostora za unapređenje proizvodnje, kao što je organizovanje i povezivanje proizvođača radi uspešnijeg plasmana porizvoda, izgradnja modernog skladišta za duže i kvalitenije čuvanje krompira i sl.